Trainingen

Op een interactieve manier aan de slag met de huidige arbeidsmarkt

Hoe maak je je medewerkers bewust van de arbeidsmarkt anno nu? Van hun positie op deze arbeidsmarkt? Hoe zet je ze aan om een stap te zetten in hun loopbaan? Binnen of buiten de organisatie. Wij doen dat door middel van onze interactieve trainingen. Mensen komen tijdens de training al in actie en gaan naar huis met een goed begin.

Profileren en netwerken

Tijdens deze training worden deelnemers zich bewust van het belang van profileren en netwerken, zowel online als offline. Ze kunnen onder woorden brengen wat hen onderscheidt van een ander en hoe ze zichtbaar worden op de arbeidsmarkt. Ze brengen hun eigen netwerk in kaart, leren een netwerkgesprek voor te bereiden en te regelen en weten elkaars netwerk in te zetten.

CV

We leren deelnemers een cv te maken dat de kans op uitnodiging voor een sollicitatiegesprek zo groot mogelijk maakt. Op interactieve wijze bespreken we de opbouw van een goed cv. We besteden daarnaast aandacht aan de cv’s van de deelnemers, zodat ze met een goede basis naar huis gaan. Indien gewenst vindt er een follow-up plaats waarin wij vragen beantwoorden en feedback geven op de aangepaste cv’s.

Solliciteren

Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek? Hoe presenteer je jezelf, verbaal & non-verbaal? Welke vragen stel je? Wat is de impact van je gedrag en voorkomen tijdens een sollicitatie? Dit ondervinden de deelnemers ter plekke middels rollenspellen, onverwachte acties van de trainers en veel interactie. Als extra optie bieden we imago-advies.

LinkedIn

We maken deelnemers bewust van de noodzaak van hun online identiteit en vindbaarheid. We nemen stap voor stap de opbouw van een LinkedIn-profiel door en leren deelnemers te netwerken met LinkedIn. Met behulp van een laptop passen ze de tips direct in de praktijk toe op hun eigen profiel. Zo gaat iedereen met een professioneel LinkedInprofiel naar huis. Deze training geven wij voor zowel starters als gevorderden.