Referenties

Wat zeggen anderen over ons

Referenties werving & selectie

Includi

Wederom hebben we een openstaande positie kunnen vervullen dankzij de samenwerking met Queenfishers. Het feit dat de dames van Queenfishers ons DNA kennen maakt het mogelijk ons team, onze belangrijkste asset, zorgvuldig uit te bouwen. Het is prettig om een samenwerkingspartner te hebben die onze organisatie én teamleden echt wil kennen, om zo de juiste mensen aan ons voor te stellen.

Pepijn Vos | Managing Director

Groningen Seaports

In de zoektocht naar een Personal Assistant voor de CEO en CFO van Groningen Seaports hebben we gebruik gemaakt van Queenfishers omdat we op zoek waren naar een echte topper die ons als directie telkens een stap voor zou zijn. De gedegen voorbereiding van Lianne (ik moet toegeven dat ik wel even gedacht heb “is dat nou allemaal nodig”) leidde uiteindelijk tot zeer goede kandidaten en wel zo goed dat er echt wat te kiezen viel. Omdat Lianne veel aandacht had besteed aan het voortraject vond ze ook kandidaten waarmee wij een echte klik voelden en die stuk voor stuk zouden passen in onze organisatie. Oftewel én een traject met een goede uitkomst én een heel plezierig traject (voor zowel de opdrachtgever als de kandidaat). 

Cas König | CEO

JIVE

Samen met Queenfishers hebben wij onze nieuwe Communication Officer gevonden. Vooral door de gerichte vragen van Lianne en Bianka lukte het ons om een duidelijk beeld te krijgen van de persoon die wij zochten. Ze schreven op basis van onze antwoorden een vacaturetekst, benaderden geschikte kandidaten en stelden deze aan ons voor. Inmiddels is onze nieuwe Communication Officer alweer 3 maanden tot volle tevredenheid bij ons aan het werk. We hebben de samenwerking met Queenfishers als zeer plezierig en productief ervaren!

Aukelien van den Poll | Joint Institute for VLBI ERIC

Het Groninger Landschap

Normaal gesproken doen wij de werving en selectie zelf. Maar vanwege de combinatie van een krappe arbeidsmarkt en een lastig profiel besloot ik contact op te nemen met Queenfishers.

En dat bleek een goede keuze te zijn geweest. Lianne heeft eerst geholpen om het profiel helemaal helder te krijgen. Dit deed ze door met alle betrokken medewerkers interviews te houden. Dat resulteerde in een helder profiel.

Het proces is verder heel prettig en voorspoedig verlopen. Geen ingewikkelde lange sollicitatieprocedure en met name de flexibiliteit was heel fijn. Lianne ontzorgde ons volledig en hield ons steeds goed op de hoogte van de ontwikkelingen en stuurde het proces bij waar nodig.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot de juiste match in een relatief korte tijd. We zijn erg blij met het resultaat en met de keuze om Queenfishers voor deze vacature in te schakelen.

Helma Wolken | HR-adviseur Het Groninger Landschap

Geveke Bouw

Lianne Scholtissen van Queenfishers heeft ons meerdere keren geholpen met het invullen van diverse vacatures. Ze verdiept zich vooraf goed in de klantvraag en door haar jarenlange ervaring weet ze als geen ander deze te matchen met de meest geschikte persoon. Geen ingewikkelde uitgebreide sollicitatieprocedures maar direct persoonlijk en naar de kern van de mens om erachter te komen of dit de juiste match is. Tot op heden successcore 100%.

Martijn Gils | Directeur Geveke Bouw

Marketing Groningen

Lianne Scholtissen van Queenfishers helpt ons al meer dan 5 jaar met het werven van ons personeel. Tot nu toe is het steeds gelukt om de perfecte match te vinden – ook in deze krappe arbeidsmarkt. De geworven collega’s werken hier nog steeds. Bij ons staan werkgeluk, passie voor Groningen en vrijheid centraal. We vragen veel van je, maar je krijgt ook veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Lianne snapt dat als geen ander. Ze is een hele fijne regisseur van het proces en ontzorgt ons op alle fronten. Al met al een hele fijne partner in werving & selectie.

Barbara Risselada-Lutz | Directeur-bestuurder Marketing Groningen

Prolander

Voor de werving van een nieuwe Teammanager bij Prolander hebben we de hulp van Queenfishers ingeschakeld. Ik kwam in contact met Lianne en meteen vanaf het begin hadden we een goede klik. Door haar enthousiasme en het meedenken met onze vraag konden we vrijwel meteen aan de slag.

We hebben voor de werving eerst samen gekeken naar de vacaturetekst en daarna heeft ze met veel verschillende collega’s gesproken om onze organisatie goed te leren kennen. Deze twee acties vormde de basis voor het zoeken naar een nieuwe teammanager. Door de combinatie van Lianne’s eigen netwerk en de sollicitanten die reageerden op de vacature hadden we ondanks de krappe arbeidsmarkt toch een breed aanbod. Lianne heeft voor ons de eerste selectiegesprekken gevoerd en daarna de meest geschikte kandidaten aan ons voorgelegd. Na zorgvuldige interne gesprekken met de kandidaten hebben we uiteindelijk, unaniem, de perfecte kandidaat kunnen kiezen.

Mede door de flexibiliteit van Lianne heeft de hele werving en selectie heeft maar iets meer dan een maand geduurd. De samenwerking is ons zo goed bevallen dat we die voortzetten. Lianne gaat ons namelijk ondersteunen in het vormgeven van onze arbeidsmarktstrategie.

Erwin Bartelds | Prolander

Noord Nederlands Orkest

Queenfishers is voor het Noord Nederlands Orkest op zoek gegaan naar de perfecte kandidaat voor de functie Specialist Communicatie & Marketing. Queenfishers heeft een groot netwerk van potentiële werkzoekenden, kennis van de arbeidsmarkt en inzicht in loopbaankansen om geschikte personen te bereiken. Wat zijn wij blij dat de zoektocht van Lianne Scholtissen, door haar betrokkenheid, gedrevenheid en enthousiasme, succesvol is geweest. Wij hebben een hele goede en leuke collega welkom mogen heten bij het team Publiek & Markt van het Noord Nederlands Orkest.

Hedi Boersema, adviseur P&O en Anthonie Feenstra, teamleider Publiek en Markt |
 Noord Nederlands Orkest