Recruitment

Voor de beste match tussen organisaties en professionals

Recruiters denken vaak alleen vanuit de vacature. Wij denken breder. Wij kijken verder. We zijn gesprekspartner op strategisch niveau. Door onze unieke aanpak vullen wij jouw vacature in voor de lange termijn.

In een persoonlijke ontmoeting doen wij onze Queenfishers Recruitmentscan. We verdiepen ons in jouw bedrijf en de functie. We willen álles weten. Zachte en harde eisen, doelstellingen, ambities en arbeidsvoorwaarden. We spreken het team en de vakcollega’s met een vergelijkbare functie. Zij zijn ambassadeur voor jouw organisatie. We willen de werkomgeving zien, de cultuur voelen. Zo kennen we jouw bedrijf en kunnen we de beste wervende vacaturetekst schrijven.

De wervende vacaturetekst zetten we uit in ons brede netwerk, op social media en de belangrijkste doelgroepgerichte kanalen. Ook zoeken we zelf kandidaten via social media, ons sterke netwerk en onze eigen database. Vaak is het zo dat deze kandidaten al een baan hebben en niet op zoek zijn. Wij weten deze professionals te vinden, te enthousiasmeren en bij jou aan tafel te krijgen.

De eerste screening doen wij telefonisch. Wanneer we daar aanleiding toe zien nodigen we deze kandidaat uit voor een persoonlijk gesprek. We selecteren kandidaten vooral op persoonlijkheid, competenties, talenten en ambitie. We nemen in dit gesprek ook de arbeidsvoorwaarden door.

Wanneer zowel wij als de kandidaat de match zien en voelen, stellen wij hem aan jou voor. Je ziet dus alleen kandidaten die echt voldoen aan het profiel.

Indien gewenst maken wij ook onderdeel uit van het team dat de sollicitatiegesprekken in jouw organisatie doet.